Groddar

mobilen 003Så enkelt och så gott att grodda! Blir bäst med alfa-alfa, mungbönor eller gröna linser tycker jag, men man kan grodda mycket annat också. Jag lägger dem i blöt på måndagen och häller av vattnet tisdag morgon. Groddar sen direkt i ett durkslag med större sorter, i en bunke för alfa-alfa och duschar dem på eftermiddagen när jag går hem och på morgonen när jag kommer (för alfa-alfa häller jag då av vattnet i en trådsil i början och lägger tillbaka fröna i bunken sen, när de börjat grodda går det bra att sila mellan fingrarna). Klara att ätas torsdag eller fredag. Speciella ”groddställningar” i all ära, men det behöver inte vara svårare än så här. De utvecklar längre grodd om de står mörkt först, men ställs med fördel i ljus sista dagen så de blir lite gröna och fräscha.

Detta inlägg publicerades i Sallader och tillbehör och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Groddar

  1. Elin G skriver:

    Vilken inspirerande blogg! Hoppas du har möjlighet att uppdatera den ofta i framtiden. Du verkar både kreativ och kunnig.

    • kockhannah skriver:

      Tack! Jag har precis jobbat min sista dag inför en ny föräldraledighet, så kanske blir det ett uppehåll på ett drygt år igen eftersom jag har bloggat utifrån förskolan. (Eventuellt blir det några få inlägg hemifrån istället?) Men min ambition är att sedan hålla den rullande. Jag tittade lite på din fina blogg. Mycket inspiration där också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s